Aktualności i komunikaty prasowe

Drukuj stronę
Rozmiar tekstu:

Lotnisko będzie serwować desery

Wyśmienite lody, koktajle mleczne, naleśniki, gofry i inne desery - to tylko część bogatego menu z oferty nowego lokalu gastronomicznego - lodziarni „Carte d’Or”, która już od końca czerwca br. zacznie działać w terminalu pasażerskim Lotniska Warszawa/Modlin.

Carte d’Or to marka zaliczana do segmentu premium, znana polskim konsumentom od lat. W ofercie lokalu znajdzie się szeroki wybór kaw, drinków kawowych, napojów gorących i zimnych, świeżo wyciskanych soków, ciast i ciasteczek, kanapek i słonych przekąsek oraz gofrów - zarówno tych słodkich, jak i wytrawnych. Nie zabraknie też doskonałego piwa z segmentu produktów niszowych. Aranżacja lokalu będzie utrzymana w miłych kolorach beżu i brązu. Do dyspozycji gości będzie ok. czterdziestu miejsc siedzących. Zlokalizowana na antresoli lodziarnia będzie czynna w godzinach pracy terminala.

-„Jesteśmy bardzo zadowoleni ze współpracy z Lotniskiem Warszawa/Modlin, na którym operujemy od początku jego działalności. Stale rosnąca liczba pasażerów, a co za tym idzie możliwość rozwijania sprzedaży oraz uruchamiania kolejnych lokali, pozwala nam wzmacniać naszą działalność oraz stale udoskonalać ofertę. Jesteśmy przekonani, że pierwszy lokal pod marką „Carte d’Or”, który wkrótce uruchomimy, spotka się z pozytywnym odbiorem pasażerów oraz gości odwiedzających Lotnisko Warszawa/Modlin” – powiedział Pan Piotr Kazimierski, Prezes P.H.Z. „Baltona” S.A. oraz „COO” Sp. z o.o.

Operatorem nowego lokalu będzie „Centrum Obsługi Operacyjnej” Sp. z o.o., spółka wchodząca w skład grupy P.H.Z. „Baltona” S.A. „Carte d’Or” będzie już szóstym lokalem, zarządzanym przez grupę P.H.Z. „Baltona” S.A. na terenie Lotniska Warszawa/Modlin oraz 15 lokalem gastronomicznym w portfolio Grupy.

-"Kawiarnio-lodziarnia Carte d’Or to kolejne miejsce na lotnisku, w którym podróżni mogą posilić się przed lub po podróży. To nowego typu lokal gastronomiczny i nowa oferta, której oczekiwali pasażerowie naszego lotniska – mówi Piotr Lenarczyk, szef Biura Handlowo-Marketingowego. Dodatkowo latem przed terminalem planowane jest otwarcie dużej, 2-kondygnacyjnej restauracji z tarasem na piętrze i ogródkiem na parterze, serwującej dania kuchni polskiej".  - dodaje.